zambesc.com RSS Feed

Armata: scoala sau tampenie ?

Nu am facut armata asa ca nu prea pot spune prea multe din punct de vedere personal. Insa am auzit o groaza de povesti, intamplari petrecute in timpul stagiului militar. Daca ar fi sa fac un rezumat a celor auzite, concluzia ar fi una singura: armata era o tampenie, sau sa fiu in ton cu povestile auzite, armata incepe acolo unde inceteaza logica.

Evident exista si numeroase pareri contra care sustin chiar si in zilele noastre utilitatea armatei pentru toti, cica ,,armata te face barbat’’. Ceea ce am remarcat e faptul ca in mare parte cei care lauda armata ori sunt femei..babe, adica persoane care nu stiu ce inseamna de fapt, sau mai sunt acea categorie de barbati care doar in timpul armatei erau ,, cineva’’. Adica erau ascultati, ca dupa eliberare si-au reluat viata ,,din umbra’’, ascunsi dupa vreo fusta.


Foto: Facebook

Probabil multe persoane vor sustine totusi ca sunt tineri in zilele noastre carora armata le-ar ,, indrepta’’ personalitatea, eu personal nu cred asa ceva. Persoanele care au probleme au nevoie de tratament, iar ceilalti nu au nevoie de armata.

Pare haios sa auzi povesti in care soldatii mai ,,proaspeti” erau tunsi in timpul somnului, evident in cruce, sau cusuti intre doua paturi. Da, unele glume erau haioase, de gasca… Insa alte povesti nu sunt deloc comice, de genul taras pe burta prin dormitor iar dupa drepti cu patul in spate, era mai complicat cu paturile suprapuse……ce mai, fantastic.

Cu toate astea avem o turma de destepti care ridica in slavi educatia din timpul stagiului militar.

, , ,
8 Comentarii
 1. Sandu :

  A zis pe data de 1 martie, 2013

  Buna ziua!

  Personal consider ca in acele vremuri cu stagiul militar obligatoriu era multa disciplina (coroborata si cu multe depasiri de limite) insa ca in ultimii 10 ani, nu a fost niciodata> teama pentru angajatii din sistem, frica de a vorbi deschis si lipsa de colectivitate.Pacat!
  Toate cele bune!

 2. Razwy :

  A zis pe data de 2 martie, 2013

  A fost frumos in armata, era distractie la maxim in fiecare zi . happy)

 3. dePop :

  A zis pe data de 2 martie, 2013

  Razwy @

  Ce ai facut tu nu a fost armata happy), 6 luni si alea la 200 m de casa, ai dormit mai mult acasa decat in unitate.

 4. Ionut :

  A zis pe data de 3 martie, 2013

  Nu armata indreapta un om ci educatia!

 5. Destiny :

  A zis pe data de 3 martie, 2013

  Pozele alea sunt fake, daca te uiti bine la videoclip vei vedea cum isi tine picioarele.

 6. dePop :

  A zis pe data de 3 martie, 2013

  Ha, ha..doar nu credeai ca sunt reale, articolul nu are neaparat legatura cu pozele..

 7. alexiana :

  A zis pe data de 4 martie, 2013

  Mai bine ar face o scoala de meserie ceva decat armata…

 8. APV :

  A zis pe data de 12 martie, 2013

  Armata este o nenorocire pentru cei puturosi, carora nu le place sa se spele regulat, sa se spele pe dinti, pe picioare seara inainte de culcare, sa-si spele singuri lucrurile intime, sa-si faca singuri patul, sa-si ingrijesca imbracamintea, sa-si faca pantofii cu crema, sa-si stearga mucii cu batista aflata la purtator, sa faca inviorare dimineata inainte de a incepe munca. Armata te mai invata sa-ti cunosti mai bine limitele fizice si psihice sa poti rezista si atunci cand esti umilit, sa cunosti si bucuria unei reusite cu colectivul din care faci parte si multe altete…Toti ce care au facut armata au avut de invatat, chiar si din experientele neplacute. In anumite specialitati, multi au invatat mesierie(electrician, zidar, sofer, mecanic, bucatar s.a.)Pana la urma consider ca armata este o experienta unica de viata.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*