zambesc.com RSS Feed

Ambalajul bate firma

Trebuie sa recunosc ca de foarte multe ori aleg un produs si din cauza ambalajului. Insa sunt foarte multe situatii cand nici nu ma intereseaza in prima faza in ce va fi ambalat ceea ce cumpar. De exemplu in urma cu ceva timp am luat dintr-un magazin de feronerie cateva dibluri si holsuruburi. Toate bune si frumoase duduia le-a varat intr-o punga, eu am inhatat punga si cand colo m-am trezit plin de ulei pe mana si cu miros de langosi. Marea firma s-a zgarcit sa consume o punga pentru cumparaturile mele, astfel ca mi-au ambalat marfa intr-o punga in care au tinut niste langosi inainte. Si exemplele ar putea continua, insa la acest nivel parca nu prea conteaza ambalajul.

Saptamana trecuta am vizitat cateva magazine de mobila in cautarea unui pat, mai toate magazinele se aratau a fi cu oarece pretentii. Am gasit pana la urma ceva, arata foarte bine, am comandat, ca idee undeva in jur de 2000 de lei. Astazi am primit marfa..surpriza. Patul era cel cu pricina insa, ambalat intr-o folie, cu niste dungi de rumegus pe el. Adica fara cutie de carton, plin de praf si rumegus. Nicio legatura cu prezentarea din magazin. Nu tu cutii carton sau ceva ambalaj ci o folie de parca era panza de paianjen, plus bonus praf si rumegus.

Da, stiu, ambalajul costa si el oarece banuti, dar as prefera sa il platesc, decat sa incep sa ma intreb cati soareci s-au imperecheat pe patul meu nou. In plus nu te poti prezenta de nota 9, 10 in magazin, iar cand livrezi marfa zici ca vinzi produse recuperate dupa cutremur.
Din pacate multe firme romanesti folosesc aceasta ,, strategie” si aceasta in dezavantajul lor evident. Comparativ cu produsele chinezesti care de cele mai multe ori au un ambalaj atractiv, dar produsul e praf.

Cu siguranta lipsa unui ambalaj neadecvat duce si la pierderi. Pana la urma produsul trebuie si protejat, parctic acesta este rolul ambalarii. Insa asa cum deja ne-am obisnuit e foarte usor sa sarim niste etape in ceea ce facem, ca e mai ieftin asa. Mai ramane sa scoatem si alte ambalaje si trecem exclusiv pe pungi din folie, gen bautura la punga, mici la cornet, iar pulpele de pui le punem dupa urechi. Ce mai tara lu’ Folie Voda, totul varsat.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*