zambesc.com RSS Feed

Alergie la telina

Pana acum o zi nu stiam ca exista persoane care fac alergie la telina, de fapt nici nu imi inchipuiam ca alergia poate fi ceva mai mult decat niste mancarimi, roseata, etc. Insa am aflat pe pielea mea ce inseamna sa fii alergic, da…eu sunt alergic la telina. Iar alergia nu e una banala. Dupa o salata care continea si cateva bucati de telina rasa, m-am trezit ca mi se umfla limba, buzele si ca ma mananca palmele. Pur si simplu nu imi puteam controla respiratia, iar cu mainile a trebuit sa stau in apa rece aproape doua ore, imi venea sa imi dau pe razatoare degetele…

Groaznic, greu de descris, cautand pe internet am gasit mai multe despre aceasta alergie, sunt cazuri in care vorbim si de soc anafilactic, eu personal cred ca am fost pe acolo. Practic eram la un pas de urgenta. Data viitoare nu mai gust asa ceva, mi-a ajuns. Pare de ras dar nu e, cel putin as fi ras inainte de intamplare, daca imi spunea cineva ca e posibil asa ceva. Deci telina nu e pentru toti, pentru unii poate fi remediu, pentru altii otrava.

, , ,
10 Comentarii
 1. simona :

  A zis pe data de 19 noiembrie, 2012

  trebuie sa ai mare grija, nu e de loc de glumit cu asa ceva. doamne fereste sa faci un soc anafilactic, sunt anumite injectii care se fac sa scapi. si data viitoare cand ti se mai umfla limba nu astepta sa-ti treaca, du-te la spital, pentru ca daca ti se umfla prea tare nu vei mai putea respira.

 2. Alin :

  A zis pe data de 19 noiembrie, 2012

  Doamne… nu inteleg de ce nu te-ai dus la urgenta ca puteai sa faci soc anafilactic… Multi refuza sa se duca la doctor crezand ca e ceva banal si trece fara probleme… Inconstienta… ai mare grija…

 3. Alexandra :

  A zis pe data de 19 noiembrie, 2012

  Poate nu este de la telina…

 4. Ana- :

  A zis pe data de 19 noiembrie, 2012

  wow, n-am mai auzit sa fii alergic la telina happy e bine ca nu e in multe mancaruri

 5. dePop :

  A zis pe data de 19 noiembrie, 2012

  Alexandra @

  Sigur e de la telina, era singurul ingredient pe care nu l-am mai mancat crud pana atunci.

 6. thoth :

  A zis pe data de 19 noiembrie, 2012

  putem fi alergici la orice. bine ca esti ok!

 7. Ome :

  A zis pe data de 19 noiembrie, 2012

  E nasol cu alergiile astea, si eu am experimentat multe, dar nu foarte periculos. Depinde reactia fiecarui organism. Oricum e bine de stiut si de evitat pe viitor.

 8. Daniel :

  A zis pe data de 20 noiembrie, 2012

  Si eu zic sa fi putin mai atent, nu pentru ca ai alergie la telina, ci pentru ca problema s-ar putea sa plece de undeva de unde nici nu banuiesti…

 9. Roxana :

  A zis pe data de 20 noiembrie, 2012

  Nasool! Nu stiu cum ai rezistat asa! N-o sa mai recomand telina de acum… cine stie! happy

 10. Ionut :

  A zis pe data de 22 noiembrie, 2012

  Eu am o alergie mai nasoala la ananas..inca de cand eram copil, orice bucata de ananas mancata ma facea sa dau la boboci.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*