zambesc.com RSS Feed

Acvarii, pesti si plante

Inca din copilarie am fost fascinat de lumea acvatica, mi-am dorit dintotdeauna un acvariu, adica imediat ce am aflat ca exista acvariul..undeva la 5-6 ani. Ceva mai tarziu am avut si primul acvariu, prima lume acvatica care imi apartinea. Asa ca in necunostinta de cauza am inceput sa populez acvariul cu orice peste gasit la vanzatorii de profil. Plante, pesti, melci, pietre, lemne, de toate. Insa a fost o mare gresala, adica dupa un timp unii pesti dispareau incet, incet. Evident deveneau mancare pentru alti pesti, iar eu nu am reusit niciodata sa obtin alte generatii de pesti, decat din magazin.

Dupa o pauza de vreo doi ani in care acvariul a fost pustiu, anul trecut m-am hotarat sa il readuc la viata. Astfel am luat doi pesti din piata de animale Timisoara, o planta si gata. Dupa doua luni perechea mea de pesti Xifo au marit populatia. Dupa un an si ceva acvariul meu e plin, adica sunt in jur la 40 de pestisori. Totul de la doi pestisori, fara prea multa grija, adica grija mai deloc, de doua ori pe zi un pic de mancare si cam atat.

Daca va plac pestii, lumea din acvariu va recomand sa nu mai amanati; luati imediat un acvariu, nu unul sofisticat. Patru, cinci pestisori, o planta si nisip si gata. Important daca luati nisipul de pe malul unei ape ar fi bine sa il fierbeti, astfel evitati sa imbolnaviti pestii. Nu va recomand sa folositi decoratiuni din plastic sau alte ,,minuni” care in mod normal nu se gasesc in apa. De asemenea cumparati pestii cei mai ieftini, sunt in general cei mai rezistenti si nepretentiosi la temperatura sau alti factori.

Cat priveste efectele unui acvariu intr-o casa, birou, nu cred ca mai e necesar sa explic ce efect poate avea. Atata ca decor, dar mai ales poate fi extrem de relaxant, placut, o lume magica si fascinanta. Cel putin asta vad eu intr-un acvariu.

, , ,
5 Comentarii
 1. Octavian :

  A zis pe data de 25 martie, 2013

  Foarte tare. Un acvariu foarte frumos. Din 2 pesti ai facut o colonielaughing

 2. Ana- :

  A zis pe data de 25 martie, 2013

  Deci iubesc plantele alea, daca mi-as face acvariu asa ceva mi-ar placea sa am….deci este superb!!!

 3. gari :

  A zis pe data de 25 martie, 2013

  la mine nu prea s-au inmultit pestii desi am un acvariu destul de mare .120 de litri conditiile mai mult decat perfect dar nu se inmultesc . acuma de curand am vazut ca a aparut un micut pe acolo ( era sa il trag cu furtunul cand curatam acvariul laughing )

 4. Roxana :

  A zis pe data de 25 martie, 2013

  Tare frumosi sunt pestii in acvariu! happy

 5. Ania :

  A zis pe data de 7 aprilie, 2013

  Intr-adevar e foarte relaxant sa ai un acvariu si sa privesti pestisorii happy


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*