zambesc.com RSS Feed

40% din produsele semipreparate sunt false

Faptul ca mancam prostii ambalate frumos este un lucru cunoscut. Insa oficial nu prea sunt recunoscute aceste lucruri. Astazi la o emisiune televizata un oficial a recunoscut faptul ca peste 40% din semipreparate sunt false. Adica majoritatea produselor cu lapte, carne, de fapt nu contin aceasta materie prima ci altceva. Pana si un banal crenvursti contine 12 E-uri, ce mai o adevarata nano tehnologie. Daca ii bagam un sim in ,, fund” putem sa il folosim pe post de telefon sau radio.

Si totusi produsele chimice stau pe rafturi si se vand de cele mai multe ori ca produse traditionale, taranesti, de casa. Ca doar avem incredere in sistemul de control al alimentelor. Asteptam macar o ,, traducere” a continutului, ca pana acum au fost ,, tradusi” doar cumparatorii. Probabil daca se va recurge la o lege mai drastica care sa scoata in evidenta continutul produselor vor aparea urmatoarele etichete :

– Pastrama de berbecut 100% fara carne.
– Crenvursti de pui fara carne de pui dar cu usoare urme, oase de porc.
– Muschiulet tiganesc fara carne, procesat de angajatii de etnie rroma.

Si la toate acestea evident toata gama de E-uri posibile si imposibile…Ce mai, sanatate pura.

3 Comentarii
 1. Daniel :

  A zis pe data de 25 septembrie, 2017

  Daca vrei sa fie 100% originale trebuie sa ti le prepari singur, altfel…

 2. Chirita :

  A zis pe data de 25 septembrie, 2017

  Doamne nu mai sti ce sa mananci sau sa bei .Nu este diferit nici la tara ,aici sunt oameni care fac rosii pt vanzare 3 recolte pe an , si separat pt gospodaria lor .

 3. Renti :

  A zis pe data de 25 septembrie, 2017

  Nu numai ca sunt false dar sunt extrem de nesanatoase.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*